Desert prajitura cu cappuccino si crema de mascarpone

de Meea in Prajituri, 7 Mai 2018 | 15002 vizualizari

 

Prima dată când am încercat această prăjitură a fost în ziua în care am făcut și tarta cu pui. A fost o zi pe cinste! În ziua aceea chiar am dat lovitura cu rețetele. MI-AU IEȘIT EXAGERAT DE BUNE TOATE! Și nu mă laud eu... adică doar aici. Oricum, de atunci gătesc aceste rețete întotdeauna deodată. Mi-e frică să le încerc separat haha:)). Glumesc, dar de fiecare dată așa s-a nimerit. Când s-a dat comanda de tartă, a fost nevoie și de ceva dulce și toți au votat pentru această prăjitură.

        Ca să vă explic cât de delicioasă este, trebuie să vă prezint câteva episoade derulate în jurul acestei prăjituri. Fără exagerare și fără a dăuna publicului. Suntem o familie darnică. Cu noi înșine, desigur! Haha. Nu, pe bune, chiar suntem! Oricât ne-ar plăcea să mâncam ceva, de exemplu, întotdeauna lăsăm și pentru restul o porție. Și împărțeam totul frățește... Până când a apărut această delicioșenie... Nu ne-am mai recunoscut! Îi vedeai cum stăteau după perete și se uitau cam câte felii îți pui. Nu-i băgai în seamă și îți puneai o porție sănătoasă!

”-Mai trebuie să mănânce și tata. Du-te și vezi că mai ai altceva dulce și în dulap!”

”-Crezi că poți mânca atâta?Lasă-mă să te ajut.”

”-Ne mai trebuie prăjitură și mâine, n-ai vrea să mai păstrezi?”

         Trei propoziții în 2 minute. Te doare capu! Nu vrei să pari o leșinată și a două porție n-o mai vezi. Dar povestea se întâmplă din nou... altcineva merge la frigider și își pune o porție sănătoasă de prăjitură și altcineva stă dupa perete. Tot așa și tot așa, până când mă trezesc și eu făcând același lucru: stânt după perete și rugându-mă să nu-și mai pună încă jumătate de tavă pe farfurie. E DOAR O PRĂJITURĂ! Ce ne-a luat așa pe toți? Combinația de blat de cacao, cremă de Mascarpone și biscuiții înmuiați în cappuccino, asta ne-a luat! Ne puteți înțelege?

*Prăjitura iese extraordinară dacă înlocuiți cappuccino cu cafea. Eu nu sunt fan cafelei și de aceea am folosit cappuccino.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 7 ouă
  • 7 linguri apă
  • 4 linguri ulei
  • 14 linguri zahăr
  • 10 linguri făină
  • 5 linguri cacao
  • 2 lingurițe praf de copt
  • Ingrediente cremă:
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml frișcă lichidă
  • 3 linguri zahăr pudră
  • 2 ouă
  • 100 g zahăr
  • asamblare:
  • 25 biscuiți Petit Beurre
  • 2 plicuri cappuccino classic
  • cacao
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu cappuccino si crema de mascarpone:

Blat: batem albușurile spumă tare împreună cu lingurile de apă. Adăugăm apoi zahărul și continumăm mixarea până când obținem o bezea tare și lucioasă.Punem gălbenușurile și uleiul. Adăugăm făina, praful de copt și cacaua și amestecăm ușor, cu ajutorul spatulei, de jos în sus.

        În continuare, am împărțit aluatul pentru a coace două blaturi separat. Puteți să îl coaceți tot și să îl tăiați mai apoi, dar mie îmi place să le coc separat.  Crema: pe baie de aburi punem ouăle împreună cu 100g zahăr. Amestecăm continuu, până când zahărul s-a topit. Cand este gata, mixăm crema de ouă pentru aprox. 10 minute. Crema se va răci și va căpăta o consistență mai cremoasă. Separat, mixăm frișca lichidă împreună cu zahărul pudră, până când devine cremoasă. Atenție să nu mixați prea mult, deoarece frișca se va tăia!Și mai separat de atât, haha:)), mixăm Mascarponele. Amestecăm apoi Mascarponele cu frișca bătută. Adăugăm apoi, lingură cu lingură, crema de ouă. Mixăm bine dupa fiecare adăugare. Preparăm cele două plicuri de cappuccino în funcție de indicațiile scrise pe ambalaj.         În tava înfoliată cu folie de transparentă, punem primul blat, îl însiropăm cu cappucino, punem jumătate din cremă, biscuiții înmuiați în cappuccino, cealaltă jumătate de cremă (lăsăm 3-4 linguri și pentru a unge pe deaspura prăjitura), al doilea blat însiropat cu cappuccino, cele 3-4 linguri de cremă rămasă, și apoi pudrăm prăjitura cu cacao. Preparăm cele două plicuri de cappuccino în funcție de indicațiile scrise pe ambalaj. Lăsăm prăjitura la rece pentru cel puțin 2-3 ore, apoi eu vă sfătuiesc să o mâncați cât de repede puteți dacă chiar doriți să mai prindeți vreo felie! Poftă bună!        

TIPS-URI

1

Reteta o gasiti si pe blog: http://delightsbymeea.blogspot.ro/2018/05/prajitura-cu-cappuccino-si-crema-de.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu cappuccino si crema de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert rustic -MALAI DULCE